Hypotheken

Meer Advies werkt samen met verreweg de meeste geldverstrekkers en biedt u hierbij de keuze tussen alle gangbare hypotheekvormen. Wilt u ontdekken welke hypotheek of welke combinatie van hypotheken het beste bij u past? Juist vanwege de ruime keuze adviseren wij u graag persoonlijk en nodigen wij u uit voor een gesprek! 

Afspraak maken

 

Nieuwe hypotheken
Voor hypotheken die zijn of worden afgesloten na 01-01-2013 geldt dat de rente alleen fiscaal aftrekbaar is als gekozen wordt voor een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek. Deze twee vormen zijn ook te combineren.

Annuïteitenhypotheek 
Met een annuïteitenhypotheek kiest u voor een bruto maandlast die gelijk blijft zolang de rente vast staat. Er vindt binnen de maandlast een verschuiving plaats van steeds meer aflossing en steeds minder rente waardoor de netto maandlast steeds iets hoger zal worden.

Lineaire hypotheek 
Met een lineaire hypotheek kiest u voor een gelijkmatige aflossing. Wanneer de rente gelijk blijft zullen de maandlasten dalen omdat je steeds minder rente hoeft te betalen.

Bestaande Hypotheken: overgangsrecht 
Heeft u voor 2013 een hypotheek afgesloten? En gaat u verhuizen, dan kunt u de hypotheekvorm tegen bepaalde voorwaarden meenemen.

Aflossingsvrije hypotheek 
Met een aflossingsvrije hypotheek lost u, zoals de naam al aangeeft, niet af gedurende de looptijd. U betaald maandelijks alleen rente.

Bankspaarhypotheek 
Met een bankspaarhypotheek lost u niet af, maar spaart u het totale bedrag bij elkaar. Het geld komt op een geblokkeerde spaarrekening te staan en daarover ontvangt u rente die gelijk is aan de hypotheekrente.

Leven-/ Beleggingshypotheek
Bij een beleggingshypotheek lost u niet af, maar spaart u geld op een beleggersrekening of via een levensverzekering. Het geld dat u spaart wordt geïnvesteerd in beleggingen. Door tegenvallende beleggingsresultaten kunt u ook minder opbouwen en kan het zo zijn dat de hypotheek niet in zijn geheel afgelost kan worden.

Spaarhypotheek
Met een spaarhypotheek lost u niet af, maar spaart u het totale bedrag bij elkaar. Het geld komt op een spaarpolis te staan en daarover ontvangt u rente die gelijk is aan de hypotheekrente.

Documenten
Klik op onderstaande links om te downloaden: