Hypotheken

Van der Meer Adviesgroep werkt samen met verreweg de meeste geldverstrekkers en biedt u hierbij de keuze tussen alle gangbare hypotheekvormen. Wilt u ontdekken welke hypotheek of welke combinatie van hypotheken het beste bij u past? Juist vanwege de ruime keuze adviseren wij u graag persoonlijk en nodigen wij u uit voor een gesprek!

Afspraak maken

Nieuwe hypotheken
Voor hypotheken die zijn of worden afgesloten na 01-01-2013 geldt dat de rente alleen fiscaal aftrekbaar is als gekozen wordt voor een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek. Deze twee vormen zijn ook te combineren.

Annuïteitenhypotheek 
Met een annuïteitenhypotheek kies je voor een bruto maandlast die gelijk blijft zolang de rente vast staat. Er vindt binnen de maandlast een verschuiving plaats van steeds meer aflossing en steeds minder rente waardoor de netto maandlast steeds iets hoger zal worden.

Lineaire hypotheek
Met een lineaire hypotheek kies je voor een gelijkmatige aflossing. Wanneer de rente gelijk blijft zullen de maandlasten dalen omdat je steeds minder rente hoeft te betalen.

Bestaande Hypotheken: overgangsrecht
Heb je voor 2013 een hypotheek afgesloten? En ga je verhuizen, dan kun je de hypotheekvorm tegen bepaalde voorwaarden meenemen.

Aflossingsvrije hypotheek
Met een aflossingsvrije hypotheek los je, zoals de naam al aangeeft, niet af gedurende de looptijd. Je betaald maandelijks alleen rente.

Bankspaarhypotheek
Met een bankspaarhypotheek los je niet af, maar spaar je het totale bedrag bij elkaar. Het geld komt op een geblokkeerde spaarrekening te staan en daarover ontvang je rente die gelijk is aan de hypotheekrente.

Leven-/ Beleggingshypotheek
Bij een beleggingshypotheek los je niet af, maar spaar je geld op een beleggersrekening of via een levensverzekering. Het geld dat je spaart wordt geïnvesteerd in beleggingen. Door tegenvallende beleggingsresultaten kan je ook minder opbouwen en kan het zo zijn dat de hypotheek niet in zijn geheel afgelost kan worden.

Spaarhypotheek
Met een spaarhypotheek los je niet af, maar spaar je het totale bedrag bij elkaar. Het geld komt op een spaarpolis te staan en daarover ontvang je rente die gelijk is aan de hypotheekrente.